Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 august 2012

”NICI EI NU AU CÂȘTIGAT, DAR NICI NOI NU AM CÂȘTIGAT”, DAR NICI MECI NUL NU ESTE!

   
Declarația ”nici ei nu au câștigat, dar nici noi nu am câștigat” aparține președintelui Băsescu, afirmație care mă duce cu gândul la o altă afirmație făcută de președintele suspendat: ”ce vină are poporul acesta să aleagă dintre 2 comuniști” făcută parcă la prima confruntare electorală a lui Băsescu la alegerile din 2004, contra lui Năstase.
    Se pare că vina aparține în totalitate poporului, pentru că acesta votează și ce votează aia primește. Păi din 2004 până acum ce am obținut? Domnul candidat Năstase este arestat, domnul președinte suspendat a fost suspendat și în primul mandat, este suspendat și acum, iar poporul ”alege” mereu cartea necâștigătoare, ca la un ”joc” de alba-neagra. De 20 de ani alege numai culoarea neagră. Poate că așa trebuie să fie, poate este predestinat, poate că nu va mai dura mult.  
    Acum Băsescu vrea să facă pace, iar nouă ne place mereu pacea, însă jocul nu e nul. Dacă reușește pacea, dumnealui merge la Cotroceni și își va continua planul deja declarat printre cuvinte: acordul cu organizațiile financiare internaționale, ”rezolvarea” aurului din Roșia Montană și a cuprului românesc, plătirea dijmei pentru intrarea în spațiul Schengen și intrarea în zona euro a țării, acțiuni care sunt în derulare.
Problema este că populația știe acest lucru dar nu reacționează in corpore la stoparea lui. Pentru această acțiune nu trebuie decât să schimbi saltimbacii și jefuitorii cu alte persoane care sunt demne de încredere. Și dacă și aceștia din urmă fac același lucru trebuie și ei schimbați. Eu încă mai cred că în țara asta mai sunt și români adevărați, patrioți, care au în vene sânge românesc.
    Singurul moment când îi putem schima este votul. Toată iarna ”ciumpalcii” au stat în stradă fiind nemulțumiți de ceea ce au, iar când au ocazia să rezolve cancerul, refuză medicamentul.
    Probabil că sloganul ”să trăiți bine” este perceput fără comparație, altfel nu înțeleg cum să nu participi la obținerea binelui tău.

  Râmnicu Vâlcea                                                                 01 august 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu